Scheepsverzekeraars: 8,3% meer premie-inkomsten, minder geld kwijt aan claims

IUMI

Maritieme verzekeraars hebben vorig jaar wereldwijd 35,8 miljard dollar aan premie-inkomsten geïnd, 8,3% meer dan in het jaar ervoor. De claims vanwege scheeps- en offshore-ongevallen liepen tegelijkertijd juist terug, constateert de verzekeraarsvereniging IUMI (International Union of Marine Insurance) in haar net gepubliceerde IUMI Stats Report 2023. De vereniging spreekt dan ook van een ‘positieve groei voor de maritieme verzekeraars’.

gekapseisd schip
Foto: Shutterstock, Victoria1988

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Scheepsverzekeraars: 8,3% meer premie-inkomsten, minder geld kwijt aan claims | NT

Scheepsverzekeraars: 8,3% meer premie-inkomsten, minder geld kwijt aan claims

IUMI

Maritieme verzekeraars hebben vorig jaar wereldwijd 35,8 miljard dollar aan premie-inkomsten geïnd, 8,3% meer dan in het jaar ervoor. De claims vanwege scheeps- en offshore-ongevallen liepen tegelijkertijd juist terug, constateert de verzekeraarsvereniging IUMI (International Union of Marine Insurance) in haar net gepubliceerde IUMI Stats Report 2023. De vereniging spreekt dan ook van een ‘positieve groei voor de maritieme verzekeraars’.

gekapseisd schip
Foto: Shutterstock, Victoria1988

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu