Matroos gewond door Houthi-aanval op vrachtschip ‘Verbena’

Golf van Aden

Een bemanningslid is donderdag zwaargewond geraakt bij een raketaanval door Jemenitische Houthi’s op een koopvaardijschip in de Golf van Aden, meldt het Amerikaanse commandocentrum Centcom.

Foto: shutterstock

Het schip, dat houten materiaal vervoerde onder de vlag van de republiek Palau, was onderweg van Maleisië naar Italië toen het in de Golf van Aden werd geraakt door twee kruisraketten. Die veroorzaakten brand aan boord. De bemanning zou nog altijd aan het blussen zijn. Eén bemanningslid raakte zwaargewond. Hij werd voor verzorging naar een ander schip overgebracht. Zijn nationaliteit werd niet medegedeeld.

Schepen in de Rode Zee en de Golf van Aden, één van de belangrijkste scheepvaartroutes ter wereld, worden al maandenlang regelmatig aangevallen door de Houthi’s uit Jemen. Zij doen dit in reactie op de Israëlische militaire operatie in de Gazastrook en hebben zich solidair verklaard met de Palestijnen. De VS en hun bondgenoten voerden al meermaals luchtaanvallen uit op hun basissen in Jemen.

De Houthi’s zijn in 2014 in opstand gekomen tegen de door Saudi-Arabië gesteunde regering van Jemen en besturen vanuit hoofdstad Sanaa een deel van het land.

Matroos gewond door Houthi-aanval op vrachtschip ‘Verbena’ | NT

Matroos gewond door Houthi-aanval op vrachtschip ‘Verbena’

Golf van Aden

Een bemanningslid is donderdag zwaargewond geraakt bij een raketaanval door Jemenitische Houthi’s op een koopvaardijschip in de Golf van Aden, meldt het Amerikaanse commandocentrum Centcom.

Foto: shutterstock

Het schip, dat houten materiaal vervoerde onder de vlag van de republiek Palau, was onderweg van Maleisië naar Italië toen het in de Golf van Aden werd geraakt door twee kruisraketten. Die veroorzaakten brand aan boord. De bemanning zou nog altijd aan het blussen zijn. Eén bemanningslid raakte zwaargewond. Hij werd voor verzorging naar een ander schip overgebracht. Zijn nationaliteit werd niet medegedeeld.

Schepen in de Rode Zee en de Golf van Aden, één van de belangrijkste scheepvaartroutes ter wereld, worden al maandenlang regelmatig aangevallen door de Houthi’s uit Jemen. Zij doen dit in reactie op de Israëlische militaire operatie in de Gazastrook en hebben zich solidair verklaard met de Palestijnen. De VS en hun bondgenoten voerden al meermaals luchtaanvallen uit op hun basissen in Jemen.

De Houthi’s zijn in 2014 in opstand gekomen tegen de door Saudi-Arabië gesteunde regering van Jemen en besturen vanuit hoofdstad Sanaa een deel van het land.