Bemanning van schip bij Jemen geëvacueerd na aanval door Houthi’s

ernstig gewonde matroos

De bemanning van een koopvaardijschip dat in de Golf van Aden is aangevallen door Jemenitische Houthi’s is geëvacueerd. Dat meldt de UKMTO, de Britse overheidsdienst die scheepvaart in het gebied coördineert.

Foto: Shutterstock

Het gaat volgens de Britten om een schip dat vaart onder de vlag van Palau. Het schip zou in brand staan en aan het zinken zijn.

Volgens de overheidsdienst vond de aanval op 13 juni plaats, ten oosten van Aden in Jemen. De Amerikaanse strijdkrachten melden dat raketten het schip troffen, waardoor brand uitbrak en een van de bemanningsleden ernstig gewond raakte.

Vrijdag werd in de Rode Zee ook al de bemanning van een Grieks vrachtschip dat met een drone werd aangevallen geëvacueerd, meldt de UKMTO. Het schip werd 12 juni getroffen door zeker één drone van de Houthi’s en maakte meteen water, lieten Amerikaanse strijdkrachten weten.

Het schip ligt nu stuurloos circa 120 kilometer ten zuidwesten van de Jemenitische haven Hodeidah. Het gaat naar verluidt om de Tutor, een bijna 230 meter lang vrachtschip dat onder Liberiaanse vlag vaart en kolen vervoert.

De aan Iran gelieerde Houthi’s vallen al maanden regelmatig schepen aan in de Rode Zee en de Golf van Aden, een van de belangrijkste scheepvaartroutes ter wereld. Dit doen zij als reactie op de Israëlische militaire operatie in de Gazastrook en uit solidariteit met de Palestijnen.

Bemanning van schip bij Jemen geëvacueerd na aanval door Houthi’s | NT

Bemanning van schip bij Jemen geëvacueerd na aanval door Houthi’s

ernstig gewonde matroos

De bemanning van een koopvaardijschip dat in de Golf van Aden is aangevallen door Jemenitische Houthi’s is geëvacueerd. Dat meldt de UKMTO, de Britse overheidsdienst die scheepvaart in het gebied coördineert.

Foto: Shutterstock

Het gaat volgens de Britten om een schip dat vaart onder de vlag van Palau. Het schip zou in brand staan en aan het zinken zijn.

Volgens de overheidsdienst vond de aanval op 13 juni plaats, ten oosten van Aden in Jemen. De Amerikaanse strijdkrachten melden dat raketten het schip troffen, waardoor brand uitbrak en een van de bemanningsleden ernstig gewond raakte.

Vrijdag werd in de Rode Zee ook al de bemanning van een Grieks vrachtschip dat met een drone werd aangevallen geëvacueerd, meldt de UKMTO. Het schip werd 12 juni getroffen door zeker één drone van de Houthi’s en maakte meteen water, lieten Amerikaanse strijdkrachten weten.

Het schip ligt nu stuurloos circa 120 kilometer ten zuidwesten van de Jemenitische haven Hodeidah. Het gaat naar verluidt om de Tutor, een bijna 230 meter lang vrachtschip dat onder Liberiaanse vlag vaart en kolen vervoert.

De aan Iran gelieerde Houthi’s vallen al maanden regelmatig schepen aan in de Rode Zee en de Golf van Aden, een van de belangrijkste scheepvaartroutes ter wereld. Dit doen zij als reactie op de Israëlische militaire operatie in de Gazastrook en uit solidariteit met de Palestijnen.