Olie op stranden Singapore na ongeluk met Nederlands schip

'Vox Maxima' van rederij Van Oord

Meerdere stranden in Singapore zijn zaterdag gesloten door een olielek. Het lek ontstond een dag eerder na een aanvaring tussen het baggerschip ‘Vox Maxima’, dat onder Nederlandse vlag vaart voor rederij Van Oord, en een bunkerschip.

De 'Vox Maxima' hielp mee bij de aanleg van de Tweede Maasvlakte. Foto: corlaffra / Shutterstock

De botsing vond plaats bij een haventerminal op Sentosa, een onder toeristen populair eiland in het zuiden van Singapore. De Singaporese havenautoriteiten zeiden vrijdagavond ‘dat de getroffen olietank is geïsoleerd en dat de lekkage is ingedamd’.

De olie is afkomstig van het bunkerschip. ‘Beide schepen liggen momenteel veilig voor anker en zijn in stabiele staat, met schade boven de waterlijn. Er zijn geen persoonlijke ongevallen gemeld’, schrijft Van Oord.

De olievlek heeft inmiddels drie stranden getroffen. Drijvende barrières moeten verdere verspreiding van de olie voorkomen. De opruimwerkzaamheden zijn in volle gang. Het is niet duidelijk hoeveel olie is gelekt.

Olie op stranden Singapore na ongeluk met Nederlands schip | NT

Olie op stranden Singapore na ongeluk met Nederlands schip

'Vox Maxima' van rederij Van Oord

Meerdere stranden in Singapore zijn zaterdag gesloten door een olielek. Het lek ontstond een dag eerder na een aanvaring tussen het baggerschip ‘Vox Maxima’, dat onder Nederlandse vlag vaart voor rederij Van Oord, en een bunkerschip.

De 'Vox Maxima' hielp mee bij de aanleg van de Tweede Maasvlakte. Foto: corlaffra / Shutterstock

De botsing vond plaats bij een haventerminal op Sentosa, een onder toeristen populair eiland in het zuiden van Singapore. De Singaporese havenautoriteiten zeiden vrijdagavond ‘dat de getroffen olietank is geïsoleerd en dat de lekkage is ingedamd’.

De olie is afkomstig van het bunkerschip. ‘Beide schepen liggen momenteel veilig voor anker en zijn in stabiele staat, met schade boven de waterlijn. Er zijn geen persoonlijke ongevallen gemeld’, schrijft Van Oord.

De olievlek heeft inmiddels drie stranden getroffen. Drijvende barrières moeten verdere verspreiding van de olie voorkomen. De opruimwerkzaamheden zijn in volle gang. Het is niet duidelijk hoeveel olie is gelekt.