Houthi-rebellen brengen opnieuw schip in Rode Zee tot zinken

'Tutor'

De Houthi-rebellen in Jemen hebben in de Rode Zee mogelijk weer een vrachtschip tot zinken gebracht. Ze zeggen zo hun solidariteit met de Palestijnen te willen tonen. Het schip was enkele dagen geleden aangevallen en maakte meteen water. De bemanning kon in veiligheid worden gebracht, op een persoon na.

Illustratie: Bureau OMA

De Britse marine-organisatie UKMTO meldt dat het koopvaardijschip waarschijnlijk is gezonken. Op de laatste gemelde locatie zijn restanten en olie waargenomen. Het zou gaan om de Griekse Tutor, die onder Liberiaanse vlag vaart.

De Houthi’s, die de hoofdstad en de dichtstbevolkte gebieden van Jemen controleren, vallen sinds november de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël. Ze hadden al een schip tot zinken gebracht, een ander schip in beslag genomen en meerdere zeelieden gedood.

Om de aanvallen te stoppen nemen onder meer Amerikaanse en Britse troepen Houthi-doelwitten onder vuur.

Houthi-rebellen brengen opnieuw schip in Rode Zee tot zinken | NT

Houthi-rebellen brengen opnieuw schip in Rode Zee tot zinken

'Tutor'

De Houthi-rebellen in Jemen hebben in de Rode Zee mogelijk weer een vrachtschip tot zinken gebracht. Ze zeggen zo hun solidariteit met de Palestijnen te willen tonen. Het schip was enkele dagen geleden aangevallen en maakte meteen water. De bemanning kon in veiligheid worden gebracht, op een persoon na.

Illustratie: Bureau OMA

De Britse marine-organisatie UKMTO meldt dat het koopvaardijschip waarschijnlijk is gezonken. Op de laatste gemelde locatie zijn restanten en olie waargenomen. Het zou gaan om de Griekse Tutor, die onder Liberiaanse vlag vaart.

De Houthi’s, die de hoofdstad en de dichtstbevolkte gebieden van Jemen controleren, vallen sinds november de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël. Ze hadden al een schip tot zinken gebracht, een ander schip in beslag genomen en meerdere zeelieden gedood.

Om de aanvallen te stoppen nemen onder meer Amerikaanse en Britse troepen Houthi-doelwitten onder vuur.