Noorwegen wijst recordbedrag van 104 miljoen euro toe aan waterstof- en ammoniakschepen

Duurzame scheepvaart

Enova, de Noorse overheidsinstantie die duurzame energieprojecten steunt, heeft een recordbedrag van 104 miljoen euro subsidie toegekend aan de realisatie van negen waterstof- en zes ammoniakprojecten. Het bedrag wordt verdeeld over zes rederijen: Höegh Autoliners en Amon Maritime voor schepen op ammoniak en de Nederlandse reder Maris Fiducia, Halten Bulk, Napier en Møre Sjø voor schepen die op waterstof kunnen varen.

Enova record subsidie
Het Noorse Enova kent een recordbedrag aan subsidie toe aan waterstof en ammoniakprojecten. Foto: Enova

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Noorwegen wijst recordbedrag van 104 miljoen euro toe aan waterstof- en ammoniakschepen | NT

Noorwegen wijst recordbedrag van 104 miljoen euro toe aan waterstof- en ammoniakschepen

Duurzame scheepvaart

Enova, de Noorse overheidsinstantie die duurzame energieprojecten steunt, heeft een recordbedrag van 104 miljoen euro subsidie toegekend aan de realisatie van negen waterstof- en zes ammoniakprojecten. Het bedrag wordt verdeeld over zes rederijen: Höegh Autoliners en Amon Maritime voor schepen op ammoniak en de Nederlandse reder Maris Fiducia, Halten Bulk, Napier en Møre Sjø voor schepen die op waterstof kunnen varen.

Enova record subsidie
Het Noorse Enova kent een recordbedrag aan subsidie toe aan waterstof en ammoniakprojecten. Foto: Enova

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu