Bouw zeeschepen in Nederland krabbelt op

34 zeeschepen opgeleverd

De bouw van zeeschepen in Nederland zit in de lift, zo concludeert Netherlands Maritime Technology (NMT), de brancheorganisatie voor scheepsbouwers en maritieme toeleveranciers, uit haar donderdag gepresenteerde jaarcijfers over 2023. Nederlandse scheepsbouwers leverden vorig jaar in totaal 34 zeeschepen op. Een jaar eerder waren dat er 25 en in 2021 kwamen er 23 nieuwe zeeschepen van de Nederlandse werven.

Damen scheepswerf Rotterdamse Haven. Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Bouw zeeschepen in Nederland krabbelt op | NT

Bouw zeeschepen in Nederland krabbelt op

34 zeeschepen opgeleverd

De bouw van zeeschepen in Nederland zit in de lift, zo concludeert Netherlands Maritime Technology (NMT), de brancheorganisatie voor scheepsbouwers en maritieme toeleveranciers, uit haar donderdag gepresenteerde jaarcijfers over 2023. Nederlandse scheepsbouwers leverden vorig jaar in totaal 34 zeeschepen op. Een jaar eerder waren dat er 25 en in 2021 kwamen er 23 nieuwe zeeschepen van de Nederlandse werven.

Damen scheepswerf Rotterdamse Haven. Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu