Tanker ‘Dalal’ aan de ketting in Rotterdam: ‘Bemanning zit al bijna twee jaar vast aan boord’

beslag door buitenlandse schuldeiser

De tanker ‘Dalal’ ligt sinds afgelopen weekend aan de ketting in de Rotterdamse Waalhaven. Het heeft er alle schijn van dat het er nog wel even zal liggen. Niet alleen is het schip in beslag genomen op verzoek van een buitenlandse schuldeiser. Er zijn ook 26 onvolkomenheden bij een ILT-inspectie aan het licht gekomen, die eerst verholpen moeten worden. Eén daarvan is het feit dat de bemanningsleden al veel te lang aan boord zijn. ‘Dat loop uiteen van 11 maanden tot bijna twee jaar’, zegt Gijs Mol van ITF Seafarers.

Beeld ter illustratie. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Tanker ‘Dalal’ aan de ketting in Rotterdam: ‘Bemanning zit al bijna twee jaar vast aan boord’ | NT

Tanker ‘Dalal’ aan de ketting in Rotterdam: ‘Bemanning zit al bijna twee jaar vast aan boord’

beslag door buitenlandse schuldeiser

De tanker ‘Dalal’ ligt sinds afgelopen weekend aan de ketting in de Rotterdamse Waalhaven. Het heeft er alle schijn van dat het er nog wel even zal liggen. Niet alleen is het schip in beslag genomen op verzoek van een buitenlandse schuldeiser. Er zijn ook 26 onvolkomenheden bij een ILT-inspectie aan het licht gekomen, die eerst verholpen moeten worden. Eén daarvan is het feit dat de bemanningsleden al veel te lang aan boord zijn. ‘Dat loop uiteen van 11 maanden tot bijna twee jaar’, zegt Gijs Mol van ITF Seafarers.

Beeld ter illustratie. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu