‘Bestelgekte’ containervaart houdt aan en Houthi’s zetten drone-boot in

Orders voor 64 schepen

De ‘ordering frenzy’, oftewel de bestelgekte, in de containervaart gaat maar door, ondanks de hoge nieuwbouwprijzen en ondanks de enorme hoeveelheid van eerder bestelde nieuwe containerschepen die al in de vaart komen, zo melden de statistici van het Franse bureau Alphaliner. Tot nu toe zijn dit jaar alweer 64 schepen bijbesteld, die tezamen 543.500 teu zullen gaan toevoegen aan de wereldvloot, zo heeft het bureau berekend.

Foto: Karsten Leineke / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

‘Bestelgekte’ containervaart houdt aan en Houthi’s zetten drone-boot in | NT

‘Bestelgekte’ containervaart houdt aan en Houthi’s zetten drone-boot in

Orders voor 64 schepen

De ‘ordering frenzy’, oftewel de bestelgekte, in de containervaart gaat maar door, ondanks de hoge nieuwbouwprijzen en ondanks de enorme hoeveelheid van eerder bestelde nieuwe containerschepen die al in de vaart komen, zo melden de statistici van het Franse bureau Alphaliner. Tot nu toe zijn dit jaar alweer 64 schepen bijbesteld, die tezamen 543.500 teu zullen gaan toevoegen aan de wereldvloot, zo heeft het bureau berekend.

Foto: Karsten Leineke / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu