CFL Multimodal start nieuwe dienst tussen Bettembourg en Lübeck

Multimodaal

CFL Multimodal begint op 11 april met een gecombineerdvervoerdienst tussen Bettembourg (Groothertogdom Luxemburg) en de Skandinavienkai van Lübeck. Er zijn drie heen- en terugreizen per week.

Op termijn worden vijf rotaties per week voorzien. De treinen van 650 meter kunnen 34 niet-begeleide opleggers van het type P400, containers of mobiele laadkisten vervoeren. De tractie wordt door CFL Cargo samen met Nordic Rail Service verzekerd.

Vanuit Lübeck kan men naar Finland, Noorwegen, Zweden, Polen en Rusland varen. Vanuit Bettembourg zijn er treinen naar Antwerpen, Le Boulou en Hendaye. De dienst krijgt subsidies uit het Europese Marco Polo-programma.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

CFL Multimodal start nieuwe dienst tussen Bettembourg en Lübeck | NT

CFL Multimodal start nieuwe dienst tussen Bettembourg en Lübeck

Multimodaal

CFL Multimodal begint op 11 april met een gecombineerdvervoerdienst tussen Bettembourg (Groothertogdom Luxemburg) en de Skandinavienkai van Lübeck. Er zijn drie heen- en terugreizen per week.

Op termijn worden vijf rotaties per week voorzien. De treinen van 650 meter kunnen 34 niet-begeleide opleggers van het type P400, containers of mobiele laadkisten vervoeren. De tractie wordt door CFL Cargo samen met Nordic Rail Service verzekerd.

Vanuit Lübeck kan men naar Finland, Noorwegen, Zweden, Polen en Rusland varen. Vanuit Bettembourg zijn er treinen naar Antwerpen, Le Boulou en Hendaye. De dienst krijgt subsidies uit het Europese Marco Polo-programma.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement