Europese Commissie doet voorstellen in dossier IJzeren Rijn

De Europese Commissie komt voor eind juni met voorstellen om het dossier van de IJzeren Rijn te deblokkeren.

Dat zei Commissievoorzitter José Manuel Barroso in een interview met Gazet van Antwerpen.

Volgens Barroso staat de Europese Commissie op het punt om de studie over de IJzeren Rijn af te ronden en voorstellen te doen. De heractivering van de spoorlijn tussen de Antwerpse haven en het Duitse Ruhrgebied sleept al jaren voort omdat in Nederland een natuurgebied wordt doorkruist.

Op de vraag of de Commissie druk zou kunnen uitoefenen op Nederland om gewoon de internationale verdragen toe te passen, antwoordde Barroso dat Europa “altijd bezig is de wet toe te passen in overleg met de lidstaten”.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Europese Commissie doet voorstellen in dossier IJzeren Rijn | NT

Europese Commissie doet voorstellen in dossier IJzeren Rijn

De Europese Commissie komt voor eind juni met voorstellen om het dossier van de IJzeren Rijn te deblokkeren.

Dat zei Commissievoorzitter José Manuel Barroso in een interview met Gazet van Antwerpen.

Volgens Barroso staat de Europese Commissie op het punt om de studie over de IJzeren Rijn af te ronden en voorstellen te doen. De heractivering van de spoorlijn tussen de Antwerpse haven en het Duitse Ruhrgebied sleept al jaren voort omdat in Nederland een natuurgebied wordt doorkruist.

Op de vraag of de Commissie druk zou kunnen uitoefenen op Nederland om gewoon de internationale verdragen toe te passen, antwoordde Barroso dat Europa “altijd bezig is de wet toe te passen in overleg met de lidstaten”.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement