Limburg bezorgd om IJzeren Rijn in crisiswet

In Limburg is bezorgd gereageerd op de opname van de IJzeren rijn in de Crisis- en Herstelwet.

Gedeputeerde Antoine Janssen (PVV) en Tweede Kamerlid Ger Koopmans (CDA) gaan minsiter Schultz van Haegen (I&M) om opheldering vragen.

Limburg is tegen de reactivering van de spoorlijn van Antwerpen naar Duitsland, omdat die op Nederlands grondgebied door natuurgebied De Meinweg loopt. Ook de Nederlandse regering is geen voorstander van heropening van de goederenlijn, maar vanwege internationale verdragen wel verplicht om mee te werken.

De Limburgse politici vinden het merkwaardig dat de IJzeren Rijn is opgenomen in de permanent gemaakte Crisis- en Herstelwet, die is bedoeld om de procedures voor dergelijke projecten te verkorten en de realsiering te versnellen.

Volgens een woordvoerder van het ministerie is snelle aanleg niet de motivatie om de spoorlijn in de wet op te nemen. De reden is dat als de reactivering aan de orde komt, het geen ziin heeft om alternatieven vor het tracé te onderzoeken, omdat die voor België toch niet acceptabel zijn. Nederland kan zich dan tijd- en geldverslindende procedures besparen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Limburg bezorgd om IJzeren Rijn in crisiswet | NT

Limburg bezorgd om IJzeren Rijn in crisiswet

In Limburg is bezorgd gereageerd op de opname van de IJzeren rijn in de Crisis- en Herstelwet.

Gedeputeerde Antoine Janssen (PVV) en Tweede Kamerlid Ger Koopmans (CDA) gaan minsiter Schultz van Haegen (I&M) om opheldering vragen.

Limburg is tegen de reactivering van de spoorlijn van Antwerpen naar Duitsland, omdat die op Nederlands grondgebied door natuurgebied De Meinweg loopt. Ook de Nederlandse regering is geen voorstander van heropening van de goederenlijn, maar vanwege internationale verdragen wel verplicht om mee te werken.

De Limburgse politici vinden het merkwaardig dat de IJzeren Rijn is opgenomen in de permanent gemaakte Crisis- en Herstelwet, die is bedoeld om de procedures voor dergelijke projecten te verkorten en de realsiering te versnellen.

Volgens een woordvoerder van het ministerie is snelle aanleg niet de motivatie om de spoorlijn in de wet op te nemen. De reden is dat als de reactivering aan de orde komt, het geen ziin heeft om alternatieven vor het tracé te onderzoeken, omdat die voor België toch niet acceptabel zijn. Nederland kan zich dan tijd- en geldverslindende procedures besparen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement