Machinisten DB Schenker krijgen tablet mee

DB Schenker Rail geeft zijn machinisten voortaan een tablet mee, waarmee ze in hun cabine alle voor de reis benodigde documenten via internet kunnen inzien.

Nu stappen machinisten op hun locomotief met een bos papieren, waaronder het rittenschema, dienstaanwijzingen en dergelijke.

Eind volgend jaar worden ze met een tablet uitgerust. Er wordt al een proef gehouden in de regio Berlijn, waar 450 machinisten met een tablet de cabine ingaan. Eerder was er ook al zo’n proef in Saarbrücken en in Brandenburg, waarbij diverse apparaten werden getest. Op termijn moeten ook machinisten in het grensoverschrijdend vervoer onderweg op internet overschakelen.

DB Schenker Rail wil af van de papieren documenten, omdat ze om te beginnen veel papier kosten, veel plaats innemen en bovendien tot tijdverlies leiden. Het bedrijf denkt jaarlijks zeven ton papier uit te sparen. Dat is ook weer beter voor het milieu.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Machinisten DB Schenker krijgen tablet mee | NT

Machinisten DB Schenker krijgen tablet mee

DB Schenker Rail geeft zijn machinisten voortaan een tablet mee, waarmee ze in hun cabine alle voor de reis benodigde documenten via internet kunnen inzien.

Nu stappen machinisten op hun locomotief met een bos papieren, waaronder het rittenschema, dienstaanwijzingen en dergelijke.

Eind volgend jaar worden ze met een tablet uitgerust. Er wordt al een proef gehouden in de regio Berlijn, waar 450 machinisten met een tablet de cabine ingaan. Eerder was er ook al zo’n proef in Saarbrücken en in Brandenburg, waarbij diverse apparaten werden getest. Op termijn moeten ook machinisten in het grensoverschrijdend vervoer onderweg op internet overschakelen.

DB Schenker Rail wil af van de papieren documenten, omdat ze om te beginnen veel papier kosten, veel plaats innemen en bovendien tot tijdverlies leiden. Het bedrijf denkt jaarlijks zeven ton papier uit te sparen. Dat is ook weer beter voor het milieu.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement