H&S Container Line, een dochter van de Belgische spoorwegen, maakte de start van de dienst maandag bekend. In Rotterdam worden de terminals ECT Delta, APMT en Euromax aangelopen. Via de RSC-terminal kan ook het Waalhaven-gebied worden bestreken. De eerste trein vertrekt op 1 maart.

Naar de regio Kehl/Straatsburg onderhoudt H&S al enkele andere diensten vanuit de havens van Rotterdam en Antwerpen. De ‘Blue Arrow Line’ biedt drie vertrekken per week tussen beide havens, twee terminals bij Straatsburg en Kehl. Dan is er verder nog de ‘Alsace Flanders Express’ met vijf vertrekken per week tussen Antwerpen/Zeebrugge en de terminal Strasbourg-Nord bij Straatsburg.

Behalve diensten over het spoor tussen de grote West-Europese havens en Franse en Duitse bestemmingen aan de Rijn biedt H&S Container Line ook diensten tussen die regio’s per binnenschip aan, zowel over de Beneden-Rijn als de Midden-Rijn en de Boven-Rijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement