Actiedreiging DB Schenker Rail

FNV Bondgenoten dreigt met acties bij DB Schenker Rail Nederland, veruit de grootste spoorvervoerder van Nederland, omdat de onderhandelingen over een nieuwe cao zijn vastgelopen.

De bond heeft het bedrijf, waar 700 mensen onder de cao vallen, tot vanmiddag 14.00 uur gegeven om met een beter bod te komen.

DB Schenker biedt een loonsverhoging van 2% voor een tweejarige cao en een verbetering van de werkroosters. De groep zegt ondanks ‘beperkte financiële mogelijkheden’ te willen blijven investeren ‘in de toekomst van het bedrijf, kwaliteit van de dienstverlening en de ontwikkeling van haar medewerkers op het gebied van veiligheid, vakmanschap en duurzame inzetbaarheid’.

FNV Bondgenoten eist een werkgelegenheidsgarantie tot 2020 en een verhoging van enkele toeslagen. De bond wijst erop dat het Duitse moederbedrijf een recordwinst geboekt van 2,7 miljard euro heeft geboekt en dat in Duitsland een loonsverhoging van 6% voor anderhalf jaar afgesproken plus 500 euro eenmalig is afgesproken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Actiedreiging DB Schenker Rail | NT

Actiedreiging DB Schenker Rail

FNV Bondgenoten dreigt met acties bij DB Schenker Rail Nederland, veruit de grootste spoorvervoerder van Nederland, omdat de onderhandelingen over een nieuwe cao zijn vastgelopen.

De bond heeft het bedrijf, waar 700 mensen onder de cao vallen, tot vanmiddag 14.00 uur gegeven om met een beter bod te komen.

DB Schenker biedt een loonsverhoging van 2% voor een tweejarige cao en een verbetering van de werkroosters. De groep zegt ondanks ‘beperkte financiële mogelijkheden’ te willen blijven investeren ‘in de toekomst van het bedrijf, kwaliteit van de dienstverlening en de ontwikkeling van haar medewerkers op het gebied van veiligheid, vakmanschap en duurzame inzetbaarheid’.

FNV Bondgenoten eist een werkgelegenheidsgarantie tot 2020 en een verhoging van enkele toeslagen. De bond wijst erop dat het Duitse moederbedrijf een recordwinst geboekt van 2,7 miljard euro heeft geboekt en dat in Duitsland een loonsverhoging van 6% voor anderhalf jaar afgesproken plus 500 euro eenmalig is afgesproken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement