Acties DB Schenker Rail voorbij

De stakingsacties bij DB Schenker Rail zijn voorbij. Het bedrijf en de bonden hebben afgelopen weekend een akkoord bereikt over een nieuwe cao.

Woordvoerder Jelle Rebbers verwacht dat de vertragingen die de afgelopen week ontstonden snel weggewerkt kunnen worden.

FNV Bondgenoten heeft zijn eis voor een werkgelegenheidsgarantie tot 2020 ingeslikt en genoegen genomen met een inspanningsverplichting om gedwongen ontslagen gedurende de looptijd van de cao, van een jaar, te vermijden. Onder de cao vallen ongeveer 700 werknemers, van wie 350 machinisten.

DB Schenker heeft het loonbod verhoogd tot 2,25%, waar dat aanvankelijk 2% voor twee jaar was. Partijen zijn het verder eens geworden over de oprichting van een werkgroep, die gaat onderzoeken hoe werknemers doelmatiger kunnen worden ingezet door aanpassing van de werkroosters.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Acties DB Schenker Rail voorbij | NT

Acties DB Schenker Rail voorbij

De stakingsacties bij DB Schenker Rail zijn voorbij. Het bedrijf en de bonden hebben afgelopen weekend een akkoord bereikt over een nieuwe cao.

Woordvoerder Jelle Rebbers verwacht dat de vertragingen die de afgelopen week ontstonden snel weggewerkt kunnen worden.

FNV Bondgenoten heeft zijn eis voor een werkgelegenheidsgarantie tot 2020 ingeslikt en genoegen genomen met een inspanningsverplichting om gedwongen ontslagen gedurende de looptijd van de cao, van een jaar, te vermijden. Onder de cao vallen ongeveer 700 werknemers, van wie 350 machinisten.

DB Schenker heeft het loonbod verhoogd tot 2,25%, waar dat aanvankelijk 2% voor twee jaar was. Partijen zijn het verder eens geworden over de oprichting van een werkgroep, die gaat onderzoeken hoe werknemers doelmatiger kunnen worden ingezet door aanpassing van de werkroosters.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement