De nieuwe dienst is een aanvulling op de bestaande twaalf railshuttles in de week van de spooroperator tussen Rotterdam en de Duitse industriestad. Volgens algemeen directeur Johan Booij van Distri Rail gaat het bij de nieuwe railshuttle in de eerste fase om drie diensten in de week. De frequentie zal waarschijnlijk later dit jaar worden verhoogd. Het bedrijf maakt in Moerdijk gebruik van de terminal van CCT en in Duisburg van Duisburg Intermodal Terminal.

Distri Rail zegt dat de nieuwe raildiensten aansluiten op de shortsea-diensten van operator A2B-Online op onder meer Groot-Brittannië (London Thamesport, Immingham, Teesport en Blyth), Spanje Portugal en Noorwegen.

Volgens Booij mikt het bedrijf in het kader van het sterk groeiende shortsea-volume uiteindelijk op achttien spoordiensten in de week op Duisburg. Via de Duitse spoorterminal zijn er vervolgens ‘fantastische’ achterlandverbindingen via het spoor naar de rest van Europa, Rusland en zelfs China, zegt hij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement