Contargo gaat ‘scrum’ in om terminals beter te laten werken

Overslag

Bij Contargo, onder meer exploitant van een aantal binnenvaart- en trimodale terminals, gaan ze weer de scrum in om operationele processen op terminals beter te laten verlopen.

Met de rugbyterm ‘scrum’ bedoelt Contargo dat kleine teams worden gevormd voor de ontwikkeling van software. ‘Ze krijgen alleen een richting aangereikt en bepalen zélf de manier waarop ze hun gezamenlijke doel bereiken’, zegt het bedrijf. Die methode is al eerder met succes toegepast, aldus Contargo.

De eenheden die aan de scrum gaan deelnemen, zijn breed samengesteld, uit technische experts, ontwikkelaars en mensen uit de praktijk. Wekelijks is er overleg van de teams met elkaar.

Contargo heeft er voor gekozen om de programmatuur voor zijn Terminal Operations System in eigen beheer te ontwikkelen. Voor zulke systemen is een broncode nodig. Geen enkele aanbieder van buiten wil die aan het bedrijf ter beschikking stellen, zo bleek bij een eerdere aanbesteding. Daarom doet Contargo het maar zelf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reacties

De terughoudendheid in het delen van de source code van oplossingen met klanten is niet meer van deze tijd. Waarom zou je deze pas beschikbaar stellen op basis van een Escrow overeenkomst als het te laat is?

Als er sprake is van een goede samenwerking tussen de klant en de ICT partner is er geen enkele reden om de source code niet beschikbaar te willen stellen. Dit verhoogt namelijk ook de zelfredzaamheid van de organisatie van de klant. Continue afstemming borgt de kwaliteit en continuït

Geplaatst door: Frank Erftemeijer op
Contargo gaat ‘scrum’ in om terminals beter te laten werken | NT

Contargo gaat ‘scrum’ in om terminals beter te laten werken

Overslag

Bij Contargo, onder meer exploitant van een aantal binnenvaart- en trimodale terminals, gaan ze weer de scrum in om operationele processen op terminals beter te laten verlopen.

Met de rugbyterm ‘scrum’ bedoelt Contargo dat kleine teams worden gevormd voor de ontwikkeling van software. ‘Ze krijgen alleen een richting aangereikt en bepalen zélf de manier waarop ze hun gezamenlijke doel bereiken’, zegt het bedrijf. Die methode is al eerder met succes toegepast, aldus Contargo.

De eenheden die aan de scrum gaan deelnemen, zijn breed samengesteld, uit technische experts, ontwikkelaars en mensen uit de praktijk. Wekelijks is er overleg van de teams met elkaar.

Contargo heeft er voor gekozen om de programmatuur voor zijn Terminal Operations System in eigen beheer te ontwikkelen. Voor zulke systemen is een broncode nodig. Geen enkele aanbieder van buiten wil die aan het bedrijf ter beschikking stellen, zo bleek bij een eerdere aanbesteding. Daarom doet Contargo het maar zelf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reacties

De terughoudendheid in het delen van de source code van oplossingen met klanten is niet meer van deze tijd. Waarom zou je deze pas beschikbaar stellen op basis van een Escrow overeenkomst als het te laat is?

Als er sprake is van een goede samenwerking tussen de klant en de ICT partner is er geen enkele reden om de source code niet beschikbaar te willen stellen. Dit verhoogt namelijk ook de zelfredzaamheid van de organisatie van de klant. Continue afstemming borgt de kwaliteit en continuït

Geplaatst door: Frank Erftemeijer op