Grube is adviseur van Herrenknecht, een tunnelbouwer. Dit bedrijf is één van de aannemers die zijn aangezocht voor de aanleg van Stuttgart 21, het project voor de aanleg van een nieuw spoorstation in de hoofdstad van Baden-Württemberg.

Stuttgart 21 is, met de nieuwe luchthaven van Berlijn, één van de grootste hoofdpijnprojecten waarbij de Duitse overheid rechtstreeks of zijdelings betrokken is. Het adviseurschap van ex-spoorbaas Grube werd onthuld door het blad Der Spiegel en is inmiddels bevestigd. Volgens Herrenknecht is Grube nu en dan als adviseur van de tunnelbouwer actief.

Volgens Transparency International Deutschland zit er ‘een luchtje aan’. Grube beschikt immers als oud-DB-topman over interne informatie van het spoorbedrijf over details van de bouwplannen in Stuttgart. Hij zou, aldus deze onderzoeksorganisatie, die alleen aan Herrenknecht kunnen doorspelen, ten nadele van andere tunnelboorders en uiteindelijk te nadele van zijn oude werkgever.

Grube trad terug als topman bij DB wegens ruzie met de raad van commissarissen over verlenging van zijn contract. Grube wilde zelf nog een aantal jaren doorgaan, maar dat verzoek werd afgewezen.