Vanaf dinsdag 19 juni doen de treinen van European Gateway Services (EGS), een onderdeel van ECT, vanuit Rotterdam ook de terminal van de Cabooter Group in Venlo aan. In totaal zullen er drie treinen per week op deze terminal geladen en gelost worden. De lading betreft zowel import als export.

De samenwerking zorgt voor een uitbreiding van de terminalcapaciteit in Venlo. De huidige terminal van ECT in Venlo, Hutchison Ports Venlo, krijgt hierdoor meer ruimte om containers af te handelen.

EGS richt zich op dit moment op de maritieme lading van en naar de Rotterdamse haven. De samenwerking met Cabooter zorgt ervoor dat er meer ingezet kan worden op continentale lading naar met name Zuid- en Oost-Europa

De Cabooter Group is een Venloos familie bedrijf, sinds 1959 actief in de logistiek. Cabooter heeft in en rond Venlo drie terminals: twee railterminals en een barge. Een vierde terminal wordt momenteel gebouwd op Trade Port Noord in Venlo.

Behalve rail en water, is het bedrijf actief in het wegtransport en de tweede lijn luchtvrachtafhandeling. De Cabooter Group is onderdeel van het DB Schenker Railport-netwerk en heeft hiermee toegang tot vrijwel elke plaats met spooraansluiting binnen Europa.