De verkeersprestatie in ton-kilometers daalde 6,7%. Door de slechte cijfers van DB Cargo daalde ook het resultaat voor rente en belastingen bij moederbedrijf Deutsche Bahn, met 17,4% tot 974 miljoen euro. Wel nam de omzet volgens het concern met 2,8% toe tot 21,5 miljard euro.

DB Cargo verkeert al jaren in een reorganisatie. Het goederenvervoer over het spoor staat onder druk en DB Cargo kampt met een aantal verliesgevende activiteiten, zoals het vervoer van enkele wagons. Dat laatste vergt veel kostbaar rangeerwerk. Wagens moeten bijvoorbeeld bij grote verladers nabij hun vestiging worden opgehaald en elders tot complete treinen worden samengesteld.

Er zijn in voorgaande jaren wel strategische plannen voor DB Cargo opgesteld, die uiteindelijk weer in groei moeten voorzien in plaats van de huidige krimp. Die plannen hebben echter vooralsnog weinig opgeleverd.