Er werd over de diverse Europese routes 30.000 teu aan containers meer vervoerd, op een totaal van 806.000 teu. Ging het goed met het Alpenvervoer door Zwitserland, dat gold niet voor Oostenrijk, waar het vervoer met 3,2% daalde. Frankrijk deed het nog slechter met een krimp van bijna 20%.

Hupac nam in juni ERS Railways over, dat gelijk bijdroeg aan de groei van het niet-transalpine vervoer van 7,5%. ERS in Rotterdam begon in augustus een shuttletrein tussen Rotterdam en Kornwestheim. ERS in Hamburg verzorgt jaarlijks ongeveer honderd containertreinen tussen de Duitse zeehavens en bestemmingen in zuidelijk Duitsland.

Hupac rekent voor het hele jaar op verdere groei van het vervoer. De wagonvloot wordt dit jaar met 15% uitgebreid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement