Spoorwagonverhuurder VTG voorziet opnieuw sterke groei

recordjaar

Spoorwagonverhuurder VTG verwacht dit jaar opnieuw fors te groeien, nadat vorig jaar al een recordomzet van 1,07 miljard euro werd behaald. Topman Heiko Fischer van de Duitse groep zegt in het donderdag gepubliceerde jaarbericht te verwachten dat de omzet dit jaar tussen 1,15 en 1,25 miljard uitkomt. 

Dat is een marge van 7 tot 17% groei. Fischer wijst daarbij onder meer op de verlaging van de Duitse gebruiksvergoeding voor spoorvervoerders, die naar verwachting voor een positieve impuls zorgt.

Daarnaast tellen de resultaten van de vorig jaar overgenomen branchegenoot Nacco dit jaar voor het eerste volledig mee in de VTG-cijfers. Die leverden vorig jaar ook al een positieve bijdrage aan de omzet.

Ebitda

Het bruto resultaat (ebitda) nam licht toe, met 1,7 % tot 349 miljoen euro. Dat cijfer werd gedrukt door de eenmalige kosten voor de overname van Nacco van 18,8 miljoen euro en die van het overnamebod van Morgan Stanley (6,8 miljoen euro).

Die overname leidt ertoe dat VTG in de loop van het jaar van de beurs wordt gehaald. Zonder de eenmalige kosten zou het resultaat bijna 8% hoger zijn uitgekomen op 375 miljoen euro.

Lees ook: Morgan Stanley haalt spoorwagonreus VTG van de beurs

Spoorwagonverhuurder VTG voorziet opnieuw sterke groei | NT

Spoorwagonverhuurder VTG voorziet opnieuw sterke groei

recordjaar

Spoorwagonverhuurder VTG verwacht dit jaar opnieuw fors te groeien, nadat vorig jaar al een recordomzet van 1,07 miljard euro werd behaald. Topman Heiko Fischer van de Duitse groep zegt in het donderdag gepubliceerde jaarbericht te verwachten dat de omzet dit jaar tussen 1,15 en 1,25 miljard uitkomt. 

Dat is een marge van 7 tot 17% groei. Fischer wijst daarbij onder meer op de verlaging van de Duitse gebruiksvergoeding voor spoorvervoerders, die naar verwachting voor een positieve impuls zorgt.

Daarnaast tellen de resultaten van de vorig jaar overgenomen branchegenoot Nacco dit jaar voor het eerste volledig mee in de VTG-cijfers. Die leverden vorig jaar ook al een positieve bijdrage aan de omzet.

Ebitda

Het bruto resultaat (ebitda) nam licht toe, met 1,7 % tot 349 miljoen euro. Dat cijfer werd gedrukt door de eenmalige kosten voor de overname van Nacco van 18,8 miljoen euro en die van het overnamebod van Morgan Stanley (6,8 miljoen euro).

Die overname leidt ertoe dat VTG in de loop van het jaar van de beurs wordt gehaald. Zonder de eenmalige kosten zou het resultaat bijna 8% hoger zijn uitgekomen op 375 miljoen euro.

Lees ook: Morgan Stanley haalt spoorwagonreus VTG van de beurs