Dode en gewonden bij instorting brugconstructie op spoorlijn Duitsland

hinder

Op de Rheintalstrecke bij Auggen in Zuid-Baden in Duitsland is donderdagavond een machinist om het leven gekomen en zijn zo’n tien mensen gewond geraakt. Zij waren de inzittenden van een Rollende Lanstrasse (Rola), een transitotrein met vrachtwagens, die rond half acht op een ingestort bouwwerk botste. Dat melden diverse Duitse media. Het incident zorgt voor hinder voor andere goederentreinen.

De goederentrein die betrokken was bij het ongeval was vanuit Freiburg im Breisgau op weg naar Italië. Even daarvoor was een brugconstructie bij Auggen in elkaar gestort en op het spoor terechtgekomen. Volgens de lokale politie kon de naderende goederentrein van de Zwitserse spoorvervoerder BLS niet meer op tijd remmen en is op het betonnen brugdeel gebotst.

Stremming

De chauffeurs van de vrachtwagens waren in een reizigerstreinstel uit aan het rusten. Enkelen van hen raakten lichtgewond bij de botsing. Vanwege het ongeluk is de spoorverbinding tussen Freiburg en Basel gestremd. Volgens Deutsche Bahn zal de versperring tot maandagochtend duren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Dode en gewonden bij instorting brugconstructie op spoorlijn Duitsland | NT

Dode en gewonden bij instorting brugconstructie op spoorlijn Duitsland

hinder

Op de Rheintalstrecke bij Auggen in Zuid-Baden in Duitsland is donderdagavond een machinist om het leven gekomen en zijn zo’n tien mensen gewond geraakt. Zij waren de inzittenden van een Rollende Lanstrasse (Rola), een transitotrein met vrachtwagens, die rond half acht op een ingestort bouwwerk botste. Dat melden diverse Duitse media. Het incident zorgt voor hinder voor andere goederentreinen.

De goederentrein die betrokken was bij het ongeval was vanuit Freiburg im Breisgau op weg naar Italië. Even daarvoor was een brugconstructie bij Auggen in elkaar gestort en op het spoor terechtgekomen. Volgens de lokale politie kon de naderende goederentrein van de Zwitserse spoorvervoerder BLS niet meer op tijd remmen en is op het betonnen brugdeel gebotst.

Stremming

De chauffeurs van de vrachtwagens waren in een reizigerstreinstel uit aan het rusten. Enkelen van hen raakten lichtgewond bij de botsing. Vanwege het ongeluk is de spoorverbinding tussen Freiburg en Basel gestremd. Volgens Deutsche Bahn zal de versperring tot maandagochtend duren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement