Silk Road Summit met UIC, IenW, Hugo Boss, GEFCO, CH Robinson

Online event

Het treinverkeer tussen Europa en China heeft last gehad van de corona crisis, maar is er sterker uitgekomen. De Nieuwe Zijderoute is ‘shockproof’. Dat is het thema van de European Silk Road Summit 2020. Dit evenement vindt plaats in digitale vorm op 10 en 11 november 2020.

Ondanks een getroffen wereldeconomie en een tweede golf van COVID-19, blijven de volumes op de Nieuwe Zijderoute stijgen. Nieuwe routes worden gevormd, nieuwe oplossingen ontwikkeld en de samenwerking tussen Europa en China gaat door, ook in de digitale ruimte.

Helemaal digitaal

De European Silk Road Summit is dit jaar een een online evenement. Dat levert voordelen op, zegt Majorie van Leijen, hoofdredacteur van organisator RailFreight.com. ‘We krijgen meer van onze sprekers te zien, doordat we ze op hun werkplek hebben bezocht. Normaal gesproken komen sprekers naar ons, nu zijn we naar hen toe gegaan.’  Deze bezoekjes hebben geresulteerd in korte documentaires, die tijdens de conferentie zullen worden vertoond.

Netwerken is bovendien iets dat ook in digitale vorm kan plaatsvinden, vertelt Rob Vos, Business Development Manager van het evenement. ‘hebben een digitale netwerkomgeving die nu al live is. Op deze manier kunnen geregistreerde deelnemers afspraken maken met potentiële zakenpartners, experts of sprekers van het programma. Tijdens de conferentie zijn er volop  interactiemomenten.’

Programma

De conferentie begint met een parallelsessie waar een gelijktijdig evenement in Chengdu, China, wordt gestreamd. Tijdens deze sessie worden sprekers die de Europese sector vertegenwoordigen, afgewisseld met sprekers die verschillende platforms of bedrijven in China vertegenwoordigen. Sprekers zijn bijvoorbeeld Sandra Géhénot, Freight Director van de UIC en Marcel Tijs, senior beleidsadviseur bij het Ministerie van Infrastructuur en Water.

De eerste dag heeft ook sprekers van Hugo Boss, GEFCO, CH Robinson, Furlog, GVT, New Silk Way Logistics en Nunner. Praktische zaken zoals het vervoeren van modeartikelen of auto-onderdelen en auto’s komen aan bod.

Maja Bakran Marcich, adjunct-directeur-generaal Mobiliteit en Transport bij de Europese Commissie trapt de tweede dag af. ‘We willen beleid bespreken op verschillende niveaus: op Europees niveau, Chinees niveau en marktniveau. Beleid is een interessant perspectief als het gaat om een ​​internationale corridor zoals de Nieuwe Zijderoute ‘, zegt van Leijen.

Laterop de dag worden verschillende routes en mogelijkheden besproken, met speciale aandacht voor het Oostzeegebied, Oekraïne, Italië en Kazachstan.

Meer informatie of inschrijven voor het evenement kan via: https://www.silkroadsummit.eu/

Silk Road Summit met UIC, IenW, Hugo Boss, GEFCO, CH Robinson | NT

Silk Road Summit met UIC, IenW, Hugo Boss, GEFCO, CH Robinson

Online event

Het treinverkeer tussen Europa en China heeft last gehad van de corona crisis, maar is er sterker uitgekomen. De Nieuwe Zijderoute is ‘shockproof’. Dat is het thema van de European Silk Road Summit 2020. Dit evenement vindt plaats in digitale vorm op 10 en 11 november 2020.

Ondanks een getroffen wereldeconomie en een tweede golf van COVID-19, blijven de volumes op de Nieuwe Zijderoute stijgen. Nieuwe routes worden gevormd, nieuwe oplossingen ontwikkeld en de samenwerking tussen Europa en China gaat door, ook in de digitale ruimte.

Helemaal digitaal

De European Silk Road Summit is dit jaar een een online evenement. Dat levert voordelen op, zegt Majorie van Leijen, hoofdredacteur van organisator RailFreight.com. ‘We krijgen meer van onze sprekers te zien, doordat we ze op hun werkplek hebben bezocht. Normaal gesproken komen sprekers naar ons, nu zijn we naar hen toe gegaan.’  Deze bezoekjes hebben geresulteerd in korte documentaires, die tijdens de conferentie zullen worden vertoond.

Netwerken is bovendien iets dat ook in digitale vorm kan plaatsvinden, vertelt Rob Vos, Business Development Manager van het evenement. ‘hebben een digitale netwerkomgeving die nu al live is. Op deze manier kunnen geregistreerde deelnemers afspraken maken met potentiële zakenpartners, experts of sprekers van het programma. Tijdens de conferentie zijn er volop  interactiemomenten.’

Programma

De conferentie begint met een parallelsessie waar een gelijktijdig evenement in Chengdu, China, wordt gestreamd. Tijdens deze sessie worden sprekers die de Europese sector vertegenwoordigen, afgewisseld met sprekers die verschillende platforms of bedrijven in China vertegenwoordigen. Sprekers zijn bijvoorbeeld Sandra Géhénot, Freight Director van de UIC en Marcel Tijs, senior beleidsadviseur bij het Ministerie van Infrastructuur en Water.

De eerste dag heeft ook sprekers van Hugo Boss, GEFCO, CH Robinson, Furlog, GVT, New Silk Way Logistics en Nunner. Praktische zaken zoals het vervoeren van modeartikelen of auto-onderdelen en auto’s komen aan bod.

Maja Bakran Marcich, adjunct-directeur-generaal Mobiliteit en Transport bij de Europese Commissie trapt de tweede dag af. ‘We willen beleid bespreken op verschillende niveaus: op Europees niveau, Chinees niveau en marktniveau. Beleid is een interessant perspectief als het gaat om een ​​internationale corridor zoals de Nieuwe Zijderoute ‘, zegt van Leijen.

Laterop de dag worden verschillende routes en mogelijkheden besproken, met speciale aandacht voor het Oostzeegebied, Oekraïne, Italië en Kazachstan.

Meer informatie of inschrijven voor het evenement kan via: https://www.silkroadsummit.eu/