Maersk breidt frequentie intermodale dienst opnieuw uit

spoorvervoer door Rusland

Maersk breidt opnieuw de frequentie uit van zijn intermodale dienst tussen Azië en Europa; de AE19-dienst die shortsea- en spoorvervoer combineert. Die frequentie loopt nu op tot twee keer per week. Recent kreeg de dienst al meerdere upgrades. Afgelopen voorjaar was de AE19 nog een maandelijkse dienst.

De intermodale dienst wordt alsmaar uitgebreid omdat de volumes tijdens de coronacrisis omhoog schoten. Die volumes stegen in het voorjaar met 75%, een trend die in de tweede helft van het jaar alleen nog maar versterkt is, zegt Zsolt Katona, directeur Oost-Europa van Maersk.

De coronapandemie heeft in Europa verschillende ‘handels-bottlenecks’ veroorzaakt, zegt Katona, en daardoor hebben tal van verladers in plaats van te boeken op containerlijndiensten hun toevlucht gezocht tot de intermodale route, die shortseavervoer van en naar Europese en Aziatische havens combineert met spoorvervoer door Rusland tussen de havens van Vostochy en Sint-Petersburg.

Maersk breidt frequentie intermodale dienst opnieuw uit | NT

Maersk breidt frequentie intermodale dienst opnieuw uit

spoorvervoer door Rusland

Maersk breidt opnieuw de frequentie uit van zijn intermodale dienst tussen Azië en Europa; de AE19-dienst die shortsea- en spoorvervoer combineert. Die frequentie loopt nu op tot twee keer per week. Recent kreeg de dienst al meerdere upgrades. Afgelopen voorjaar was de AE19 nog een maandelijkse dienst.

De intermodale dienst wordt alsmaar uitgebreid omdat de volumes tijdens de coronacrisis omhoog schoten. Die volumes stegen in het voorjaar met 75%, een trend die in de tweede helft van het jaar alleen nog maar versterkt is, zegt Zsolt Katona, directeur Oost-Europa van Maersk.

De coronapandemie heeft in Europa verschillende ‘handels-bottlenecks’ veroorzaakt, zegt Katona, en daardoor hebben tal van verladers in plaats van te boeken op containerlijndiensten hun toevlucht gezocht tot de intermodale route, die shortseavervoer van en naar Europese en Aziatische havens combineert met spoorvervoer door Rusland tussen de havens van Vostochy en Sint-Petersburg.