Daarvoor is door de twee bedrijven de joint venture Multimodal Investments (MIPL) opgezet in Singapore. De deelname van PSA verloopt via dochterbedrijf PSA Northeast Asia Supply Chain

Via het gemeenschappelijk bedrijf zal Duisport participeren in twee PSA-dochters in China: Sino Singapore Chongqing DC Multimodal Logistics (SSCDC) in Chongqing en de terminaloperator China United International Rail Co. (CUIRC), heet het in een gezamenlijke toelichting.

Chongqing

Chongqing is een van de grootste multimodale knooppunten in West China, aldus PSA en Duisport. SSCDC is daar betrokken bij de ontwikkeling van een 33 hectare groot distributiecentrum dat met de Yuzui Rail Terminal in Chongqings Liangjiang New Area verbonden is. Terminalbedrijf CUIRC beschikt over een netwerk van 13 spoorterminals in China.

Via de MIPL kan Duisport ‘versterkt’ met mondiale klanten samenwerken en krijgt het direct toegang tot ‘landgebonden en maritieme markten in Azië’, zegt topman Erich Staake van Duisport. ‘Multimodale Investeringen behoren tot de beslissende en drijvende groeifactoren voor het railgoederenvervoer tussen China en Europa en biedt nieuwe kansen in markten die tot voor kort voor Europese bedrijven gesloten waren’, voegt hij verder aan.

Het is onduidelijk hoe groot de participatie van Duisport is in de nieuwe joint venture.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding