Tussen 2008 en 2014 maakten ze onderling afspraken over wie welke klant zou helpen in het internationale goederenvervoer. Doordat ze elkaar niet beconcurreerden waren grote klanten waarschijnlijk duurder uit, oordeelt EU-commissaris Margrethe Vestager.

Deutsche Bahn (DB) krijgt een boete van ruim 48 miljoen euro wegens de kartelvorming. De Europese Commissie legde de Duitse onderneming een extra hoge boete op omdat ze al een keer eerder in de fout ging met concurrentievervalsing. De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) moet 270.000 euro betalen. De Oostenrijkse nationale spoorwegmaatschappij hoeft niets te betalen, vanwege alle informatie die dit bedrijf had gegeven over het kartel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding