Dat maakte Getlink, eigenaar van de Kanaaltunnel, bekend. De omzet nam met 12% af naar 326 miljoen euro, terwijl het bedrijfsresultaat 20% inleverde naar 100 miljoen euro.

De shuttle-diensten leverden over de eerste zes maanden van dit jaar 189 miljoen op aan inkomsten, 11% minder dan in dezelfde periode van 2020. De omzet uit het regulier spoorvervoer daalde met ruim 3% naar 66 miljoen euro, aldus de holding.

Onzekere marktomstandigheden

Getlink zegt dat brexit en de coronacrisis het vervoer van Eurotunnel sterk hebben beïnvloed het eerste halfjaar. Verwachtingen over omzet en resultaat voor de tweede helft spreekt de directie niet uit. De marktomstandigheden zijn voor een winstprognose te onzeker, heet het.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding