GDL roept de werknemers in het spoorgoederenvervoer op om het werk vanaf zaterdag 17.00 uur neer te leggen. Het personenvervoer volgt dan op maandag. De staking zou tot woensdagmiddag 14.00 uur moeten duren.

Eerder deze maand legden machinisten van DB Cargo het werk al neer om hun eisen voor betere arbeidsvoorwaarden kracht bij te zetten. Toen stonden ruim 190 goederentreinen stil. Werkgever Deutsche Bahn ‘is daarna geen stap opgeschoven’, stelt GDL.

Deutsche Bahn heeft geen goed woord over voor de oproep van de GDL. In een reactie spreekt het spoorbedrijf van ‘volstrekt onnodige overlast voor passagiers en klanten in het vrachtvervoer’. DB zegt alles in het werk te stellen om de impact van de staking te beperken.

Nederland

De gevolgen voor het spoorgoederenverkeer in Nederland bleven bij de vorige staking beperkt. Hoewel er treinen uitvielen, kon het merendeel van de treinen naar Duitsland blijven rijden. Wel waren er vertragingen.

De machinistenbond wil een loonsverhoging van 3,2%, net als dat dit jaar in de publieke sector is overeengekomen. Ook eist de bond onder meer betere bescherming van de pensioenen en een coronabonus van 600 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding