Machinisten DB Cargo gaan opnieuw en langer staken

Loonconflict

Duitse treinmachinisten van DB Cargo gaan opnieuw en langer staken. Vanaf woensdag wordt voor de derde keer binnen vijf weken het werk bij het goederenvervoer stilgelegd voor bijna zeven dagen. Een dag later volgt het reizigersvervoer.

Foto: Pixabay

Dat maakte de machinistenvakbond GDL dinsdag bekend. De staking is het gevolg van een loonconflict, waarbij het vooral gaat om de timing van loonsverhogingen.

Deutsche Bahn heeft voorgesteld om de lonen met 1,5% te verhogen in januari 2022 en met nog eens 1,7% in maart 2023. De vakbond wil al in 2021 een loonsverhoging, plus een coronabonus van 600 euro. Een tweede loonsverhoging (1,8%) moet in 2022 komen, aldus GDL.

Grotere schade

Bij de voorgaande stakingen werd het goederenverkeer op het Duitse spoor al behoorlijk ontregeld. Ook internationale treinen worden door de stakingen geraakt. Aangezien de duur nu is verlengd, wordt op grotere schade gerekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Machinisten DB Cargo gaan opnieuw en langer staken | NT

Machinisten DB Cargo gaan opnieuw en langer staken

Loonconflict

Duitse treinmachinisten van DB Cargo gaan opnieuw en langer staken. Vanaf woensdag wordt voor de derde keer binnen vijf weken het werk bij het goederenvervoer stilgelegd voor bijna zeven dagen. Een dag later volgt het reizigersvervoer.

Foto: Pixabay

Dat maakte de machinistenvakbond GDL dinsdag bekend. De staking is het gevolg van een loonconflict, waarbij het vooral gaat om de timing van loonsverhogingen.

Deutsche Bahn heeft voorgesteld om de lonen met 1,5% te verhogen in januari 2022 en met nog eens 1,7% in maart 2023. De vakbond wil al in 2021 een loonsverhoging, plus een coronabonus van 600 euro. Een tweede loonsverhoging (1,8%) moet in 2022 komen, aldus GDL.

Grotere schade

Bij de voorgaande stakingen werd het goederenverkeer op het Duitse spoor al behoorlijk ontregeld. Ook internationale treinen worden door de stakingen geraakt. Aangezien de duur nu is verlengd, wordt op grotere schade gerekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement