Rond 15.45 uur werd het werk weer hervat bij DB Net in Oberhausen en kon het sein weer op groen worden gezet voor het grensoverschrijdende railgoederenvervoer.

De staking bij DB Net in Oberhausen betekende dat niet alleen DB Cargo, maar ook de concurrenten geen gebruik konden maken van de Betuweroute, stelt woordvoerder Jelle Rebbers van DB Cargo Nederland.

Alternatieve routes voor het omleiden van het railcargovervoer van en naar Duitsland waren er ook niet, legt hij uit. De corridor via de grensovergang Venlo/Viersen kan tot 10 september niet worden gebruikt vanwege werkzaamheden aan het spoor. Een derde overgang, Enschede/Bad Bentheim, is geheel vol.

Rebbers verwacht dat dat in de loop van donderdagmiddag al het treinvervoer over de Betuweroute weer volgens de spoorboekje kan worden hervat.

Kort geding

Inmiddels heeft Deutsche Bahn deze dag ook een kort geding aangespannen tegen de vakbond GDL. De eis is daar een direct verbod op verdere stakingen door leden van de GDL. De rechtbank in Frankfurt zal naar verwachting nog dezelfde avond uitspraak doen in deze zaak.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement