Vervoerder Geodis meldt in gesprek met de Loadstar dat er zo’n 50 treinen in de file staan bij de grensstad Alashakou om Kazachstan binnen te rijden. Die grensovergang zou gesloten zijn tot nader order vanwege de Chinese Covid-maatregelen.

De verbinding China-Europa profifeerde dit jaar enorm van de hoge containertarieven en beperkte capaciteit in de lijnvaart. Het volume nam maar liefst met 52% toe tot 707.000 teu. De afgelopen maand reden er maar liefst 1352 treinen over de Nieuwe Zijderoute, blijkt uit cijfers van China Railway.

New Silk Road Intermodal (NSR) meldt volgens het Britse vakblad dat de combinatie van stijgende volumes en corona-maatregelen ervoor kunnen zorgen dat de capaciteit van de verbinding de komende maand met zo’n 30% zou kunnen afnemen. ‘Ruimte zal ook hier schaars worden. Rail operators hebben een prijsstijging aangekondigd van 600 tot 1500 dollar per 40-voets container.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding