Naar verwachting zijn alle werkzaamheden aan het spoor begin volgend jaar helemaal gereed, zo meldt de spoorwegbeheerder van Nederland ProRail.

Testen

ProRail meldt dat er gewerkt wordt aan een planning van een definitieve indienststelling van het spoor. Tot die tijd gaan de treinen onder meer over de brug heen om ‘roest te rijden’. Dagelijks rijdt er een trein over het spoor om ervoor te zorgen dat er geen roest ontstaat en een betrouwbare dienstregeling mogelijk is. Ook worden er kabels getrokken om de tijdelijke verlichting te vervangen voor de definitieve. Daarnaast worden de houten planken die nu als bordes dienen vervangen door stalen roosters en worden er railframes vervangen.

De afgelopen maanden heeft ProRail het nieuwe spoor op de Botlekbrug getest door er met verschillende treinen overheen te rijden. Ook heeft de spoorwegbeheerder meerdere situaties nagebootst om te kijken of de verschillende systemen en organisaties goed met elkaar samen werken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement