De afgelopen tijd hebben machinisten het werk driemaal voor in totaal elf dagen stilgelegd bij DB Cargo. De laatste staking van vijf dagen liep vorige week dinsdag ten einde.

De Deutsche Bahn heeft in het nieuwe voorstel toegezegd de 3,2% aan loonverhoging binnen 36 maanden te willen toekennen. De eerste 1,5% zal dan vanaf 1 januari 2022 worden uitbetaald, terwijl de tweede salarisstijging (1,7%) in maart 2023 wordt doorgevoerd.  Voorheen wilde de directie de stijging uitsmeren over 44 maanden, wat voor de vakbond onacceptabel was. GDL wil de loonsverhoging van 3,2% voor haar leden binnen 28 maanden ontvangen.

Pensioenrechten

Daarnaast is er in het aanbod een eenmalige coronatoeslag van 400 tot 600 euro opgenomen die nog dit jaar zal worden uitgekeerd. DB zegt verder toe dat er niet gemorreld zal worden aan de pensioenrechten. De directie verwacht in ruil voor het verbeterde aanbod dat de vakbond direct weer terugkeert aan de onderhandelingstafel.

GDL zegt maandag de nieuwe voorstellen allereerst nader te bestuderen en dan te komen met een reactie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement