Havenspoorlijn Rotterdam zes dagen gesloten

Theemswegtracé

De Havenspoorlijn Rotterdam is tussen 2 en 8 november gesloten. De tijdelijke sluiting is volgens het Havenbedrijf Rotterdam nodig om het nieuwe Theemswegtracé in gebruik te nemen.

Om het Theemswegtracé te kunnen aansluiten op de bestaande Havenspoorlijn worden er testritten gereden en systemen getest.

Op 8 november kan het spoorgoederenverkeer van en naar de haven weer worden opgestart, zo meldt het havenbedrijf. De officiële opening volgt op 15 november. Het havenbedrijf verwacht dat de nieuwe havenspoorlijn op tijd wordt afgeleverd, ‘als alles ook in de laatste maand volgens plan loopt.’

Betuweroute

Het nieuwe tracé maakt onderdeel uit van de Betuweroute die het westelijke havengebied met het achterland verbindt, aldus het havenbedrijf. ‘Door verlegging van het spoor via de Theemsweg rijdt het spoorverkeer straks niet langer over de Calandbrug en wordt niet meer gehinderd door brugopeningen voor de scheepvaart.’

In januari dit jaar is gestart met de aanleg van het spoor op het vier kilometer lange viaduct van het Theemswegtracé in de Botlek. Het Havenbedrijf Rotterdam investeert samen met het Rijk en de Europese Unie circa 300 miljoen euro in het Theemswegtracé. Na oplevering komt het beheer in handen van ProRail.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Havenspoorlijn Rotterdam zes dagen gesloten | NT

Havenspoorlijn Rotterdam zes dagen gesloten

Theemswegtracé

De Havenspoorlijn Rotterdam is tussen 2 en 8 november gesloten. De tijdelijke sluiting is volgens het Havenbedrijf Rotterdam nodig om het nieuwe Theemswegtracé in gebruik te nemen.

Om het Theemswegtracé te kunnen aansluiten op de bestaande Havenspoorlijn worden er testritten gereden en systemen getest.

Op 8 november kan het spoorgoederenverkeer van en naar de haven weer worden opgestart, zo meldt het havenbedrijf. De officiële opening volgt op 15 november. Het havenbedrijf verwacht dat de nieuwe havenspoorlijn op tijd wordt afgeleverd, ‘als alles ook in de laatste maand volgens plan loopt.’

Betuweroute

Het nieuwe tracé maakt onderdeel uit van de Betuweroute die het westelijke havengebied met het achterland verbindt, aldus het havenbedrijf. ‘Door verlegging van het spoor via de Theemsweg rijdt het spoorverkeer straks niet langer over de Calandbrug en wordt niet meer gehinderd door brugopeningen voor de scheepvaart.’

In januari dit jaar is gestart met de aanleg van het spoor op het vier kilometer lange viaduct van het Theemswegtracé in de Botlek. Het Havenbedrijf Rotterdam investeert samen met het Rijk en de Europese Unie circa 300 miljoen euro in het Theemswegtracé. Na oplevering komt het beheer in handen van ProRail.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement