De rode cijfers vallen aanzienlijk lager uit dan eerder verwacht, aldus analisten. Dat laatste is vooral toe te schrijven aan de positieve resultaten van het logistieke dochterbedrijf DB Schenker, dat naar verwachting dit jaar een winst voor belastingen van 1 miljard euro behaalt. Grote verliespost is het spoorvervoer met bijna drie miljard euro. Een deel daarvan komt voor rekening van DB Cargo.

Zwarte cijfers

De raad verwacht dat DB voor het boekjaar 2022 weer zwarte cijfers gaat schrijven. Daarbij wordt uitgegaan van een kleine bedrijfswinst van 100 miljoen euro voor het eind van volgend jaar.

Voor 2022 zouden dan weer de opgeschorte bonusregelingen voor de directie uit de kast kunnen worden gehaald, heet het verder. Met het oog op de grote financiële problemen bij het spoorbedrijf en het bevriezen van de salarissen hadden de topmanagers van DB daar in 2020 en 2021 van afgezien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement