Railpool en Siemens Mobility hebben een raamwerkovereenkomst afgesloten. Dit is een overeenkomst tussen twee partijen met als doel om ook in de toekomst opdrachten te kunnen plaatsen onder dezelfde voorwaarden. In de toekomst zullen er nog 30 locomotieven worden besteld. Vorig jaar kocht Railpool ook al 20 Vectron MS (multi-systeem) locomotieven bij Siemens Mobility.

De locomotieven hebben een maximaal vermogen van 6,4 megawatt en kunnen een maximumsnelheid van 200 kilometer per uur bereiken. Ze  zijn bovendien uitgerust met de vereiste nationale treinbesturingssystemen en het European Train Control System en zijn goedgekeurd voor gebruik in 20 Europese landen. Siemens Mobility heeft inmiddels 1270 Vectron Locomotieven verkocht aan 61 klanten.

Siemens Mobility benadrukt op haar website vooral de duurzaamheid van het product. Zo kan van het totaalgewicht van 85 ton 98% gerecycled worden. Daarnaast  benadrukt het bedrijf de mogelijkheden voor flexibel gebruik van de locomotieven door Railpool. ‘Door te kiezen voor een multi-systeemversie, kan Railpool met de locomotieven grenzen passeren zonder van locomotief te moeten wisselen’, vertelt Albrecht Neumann, CEO Rolling Stock bij Siemens Mobility.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement