Crypto miner tapte stroom af van de Oekraïense Spoorwegen

Diefstal

Een ‘cryptocurrency miner’ in de Oekraïense havenstad Odessa heeft illegaal elektriciteit van de Oekraïense Spoorwegen gebruikt, meldt de Oekraïense geheime dienst SBU. Momenteel is er een officieel onderzoek ingesteld dat moet uitwijzen hoeveel elektriciteit er precies illegaal is afgetapt.

De kwestie kwam aan het licht nadat de Oekraïense Spoorwegen aangifte deden van de diefstal van elektriciteit. Tijdens onderzoek in verschillende gebouwen in de stad is uiteindelijk het ondergrondse cryptocurrency-winningsbedrijf ontdekt. Tijdens huiszoekingen werden meer dan 100 computers en bijbehorende apparatuur voor crypto-currencywinning aangetroffen. ‘Dergelijke illegale activiteiten kunnen leiden tot calamiteiten in het spoorvervoer’, laat SBU over het voorval weten op haar website.

Het is vaker voorgekomen dat bedrijven in cryptomining illegaal elektriciteit aftappen. Dergelijke bedrijven hebben vaak veel elektriciteit nodig vanwege de grote hoeveelheden computers die nodig zijn om de crypto’s digitaal te delven. In 2019 werd Liviv Railays, onderdeel van de Oekraïense Spoorwegen, ook al slachtoffer van illegale aftapping van elektriciteit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Crypto miner tapte stroom af van de Oekraïense Spoorwegen | NT

Crypto miner tapte stroom af van de Oekraïense Spoorwegen

Diefstal

Een ‘cryptocurrency miner’ in de Oekraïense havenstad Odessa heeft illegaal elektriciteit van de Oekraïense Spoorwegen gebruikt, meldt de Oekraïense geheime dienst SBU. Momenteel is er een officieel onderzoek ingesteld dat moet uitwijzen hoeveel elektriciteit er precies illegaal is afgetapt.

De kwestie kwam aan het licht nadat de Oekraïense Spoorwegen aangifte deden van de diefstal van elektriciteit. Tijdens onderzoek in verschillende gebouwen in de stad is uiteindelijk het ondergrondse cryptocurrency-winningsbedrijf ontdekt. Tijdens huiszoekingen werden meer dan 100 computers en bijbehorende apparatuur voor crypto-currencywinning aangetroffen. ‘Dergelijke illegale activiteiten kunnen leiden tot calamiteiten in het spoorvervoer’, laat SBU over het voorval weten op haar website.

Het is vaker voorgekomen dat bedrijven in cryptomining illegaal elektriciteit aftappen. Dergelijke bedrijven hebben vaak veel elektriciteit nodig vanwege de grote hoeveelheden computers die nodig zijn om de crypto’s digitaal te delven. In 2019 werd Liviv Railays, onderdeel van de Oekraïense Spoorwegen, ook al slachtoffer van illegale aftapping van elektriciteit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement