De sanctielijsten voor personen en bedrijven worden voortdurend aangepast, aldus de website van de Europese Raad. Dit geldt ook voor de sanctielijsten van het Amerikaanse ministerie van Financiën. In één van de laatste updates is Russian Railways toegevoegd aan de lijst van gesanctioneerde bedrijven. Het is voornamelijk aan bedrijven zelf of zij er nog voor kiezen om via Rusland te reizen. Dit blijkt steeds vaker niet het geval.

De oorspronkelijke sancties van 25 februari beperkten het vervoer naar Rusland. Dit betekende voor Europese bedrijven voornamelijk dat zij problemen konden ervaren met geldtransacties en niet konden stoppen in Russisch territorium. Het was echter wel nog mogelijk om door Rusland te reizen om producten naar China te vervoeren.

Wat dit betekent voor de Nieuwe Zijderoute bespreken wij aankomende dinsdag om 10 uur in een webinar. Advocaat Sebastiaan Bennink zal hierbij ingaan op wat de sancties betekenen voor de spoorsector. 

Dit artikel verscheen eerder op railfreight.com.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement