Dit delen directeur Edward Koudijzer en manager Finance & Control Rutger Brandenburg mee in een brief aan hun klanten. De toeslag blijft geldig tot en met 31 mei 2022. Uiterlijk op 15 mei zal de RSC de toeslag opnieuw evalueren en eventueel een nieuwe toeslag voor na deze periode bekend maken.

Energiekosten

‘Een aanzienlijk deel van onze kostprijs bestaat uit energiekosten. En de huidige prijzen voor energie gaan ver voorbij aan het meest onvoordelige scenario dat we hebben gebruikt om ons overslagtarief voor 2022 te berekenen. We hebben daarom geen andere keuze dan een energietoeslag te gaan heffen’, zo stelt de terminal in de brief.

Vervoerder Metrans heeft al laten weten deze toeslag te gaan doorberekenen aan zijn klanten. Eerder voerden zij  al een extra toeslag in voor vervoer per vrachtwagen naar verschillende bestemmingen waaronder terminals in de haven van Rotterdam en Antwerpen. Zij hebben nog geen toeslag ingevoerd voor het spoorvervoer.

Vervoerder Lineas kondigde per 1 april een dynamische energietoeslag aan voor al haar transporten om de stijgende energiekosten te compenseren. Zij lieten zelf weten de eerste spoorvervoerder te zijn die deze toeslag ging toepassen en gaven aan te verwachten dat andere partijen hun voorbeeld zouden gaan volgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement