One neemt deel aan de spoorservice HHLA Pure, een service die is ontwikkeld door Metrans en HHLA (Hamburger Hafen und Logistik AG) met het doel om milieuvriendelijk transport te realiseren tussen de haven van Hamburg, Bremerhaven en de haven van Koper in Slovenië en het Europese achterland.

Voor de dienst wordt er gebruik gemaakt van hybride en elektrische locomotieven. Daarnaast worden de containers in de havens verwerkt met elektrische processen. De service is gecertificeerd met een TÜV-certificaat, waardoor ONE op verzoek aan klanten een ‘CO2-neutraal certificaat’ kan verstrekken.

‘Duurzaam transport is één van onze belangrijkste pijlers voor onze inkoopstrategie voor de komende jaren’, laat Johan Pijpers, Manager Inland Operations inkoop voor Europa en Afrika hierover weten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement