Dit meldt de Community of European Railway and Infrastructure (CER). Hoewel de volumes zich eind vorig jaar leken te herstellen en het volume in december slechts 3% lager lag dan in 2019, trad er begin 2022 weer een daling op ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Gedurende het grootste deel van 2021 lag het vervoerde volume 7 tot 9% lager dan voor de coronacrisis.

De omzet voor het vrachtvervoer per spoor lijkt zich sterker te herstellen ten opzichte van 2019. Die lag in maart 5% lager dan in maart 2019. In oktober 2021 lag de omzet van het Europese vrachtvervoer per spoor nog maar liefst 11% lager dan voor de coronacrisis. De vereniging plaatst wel de kanttekening dat de stijgende energieprijzen een duidelijk stempel drukken op de huidige cijfers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement