ProRail laat weten in het pinksterweekend onder andere wissels te vervangen en een aantal overwegen te vernieuwen. Daarnaast gaat ProRail sleuven graven voor het aanleggen van de blusvoorzieningen, die dit jaar op vijf emplacementen worden gerealiseerd  en is de spoorbeheerder van plan om verlichting aan de havenspoorlijn te vervangen. ‘Overal in het gebied gaat worden gewerkt’, aldus de organisatie.

Ook in het paasweekend was er een buitendienstelling in het Rotterdamse havengebied. In 52 uur liet ProRail onder andere vijf wissels vernieuwen. Ook werkte het spoorbedrijf tijdens dat weekend aan de blusvoorzieningen op de vijf emplacementen. Zo plaatste ProRail fysieke afschermingen waardoor het mogelijk is om veilig in de buurt van het spoor aan het werk te kunnen en zijn er proefsleuven gegraven op emplacement Waalhaven. Ook bracht ProRail op emplacement Botlek spoorkruisingen aan.

Werkpakket

In drie werkpakketten van elk een jaar brengt ProRail de infrastructuur in het Rotterdamse Havengebied op orde. De spoorbeheerder is momenteel met het tweede werkpakket bezig. Voor 2022 ligt de focus op emplacement Botlek, liet Prorail weten. In 2023 moeten de laatste werkzaamheden worden afgerond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement