Op het platform kunnen partijen die hun agrarische producten willen verkopen en transporteren hun producten aanbieden. Hierbij vullen zij in om welk product en om hoeveel van dat product het gaat. Daarnaast vullen zij de begin- en eindlocatie van het transport in. Geïnteresseerde logistieke dienstverleners kunnen hier vervolgens op reageren en de verlader in kwestie een aanbod doen, waarna bij wederzijdse interesse de deal gesloten kan worden. De app is op dit moment gratis te gebruiken.

Op dit moment is het transport van graan vanuit Oekraïne naar de EU sterk beperkt vanwege de Russische blokkades van de Oekraïense havens aan de Zwarte Zee. Het grootste deel van de export vanuit Oekraïne verliep via deze havens. Op het moment wordt er nog onderhandeld over het openen van de haven van Odessa voor export. Inmiddels wordt graan geëxporteerd via verschillende landroutes. De capaciteit op deze routes is echter beperkt.

Dit artikel verscheen eerder op railfreight.com

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement