Operator Metrans heeft op basis van informatie van de Sloveense spoorbeheerder laten weten dat er zeker nog tot deze vrijdag om 12 uur beperkingen zijn voor het treinverkeer van en naar Italië vanuit Slovenië. Er zouden bovendien onder andere elektriciteitslijnen beschadigd zijn.

Op 20 juni werden goederentreinen van- en naar de haven van Triëst geblokkeerd omdat de spoorroute tussen Monfalcone en  Bivio d’Aursina urenlang gesloten was vanwege de brand. Treinen werden omgeleid via Slovenië. In de middag werd het vrachtvervoer per spoor naar de haven van Triëst weer gedeeltelijk hervat. De brand zou zijn begonnen op de spoorweg tussen Triëst en Monfalcone.

De haven van Triëst had al een beperkte capaciteit vanwege onderhoud aan de Pontebbana spoorlijn.

Dit artikel verscheen eerder op railfreight.com

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement