De expediteur is gespecialiseerd in conventioneel vervoer van gassen en vloeistoffen en in intermodaal spoorvervoer. Trimodal laat weten dat de wagons zijn besteld en dat het contract is opgemaakt met de verhuurmaatschappij, waardoor ‘alle lichten op groen staan’. De expediteur acht de nieuwe shuttletrein nodig vanwege de toenemende congestie op de weg.

‘De wegen slippen dicht en daarnaast is spoorvervoer een duurzamere transportoplossing. Door de toenemende files op de weg, de scherpe rij- en rusttijdenwet, verhogingen van de tol en het gebrek aan chauffeurs, zijn wij van mening dat de modal shift de enige oplossing is voor de toekomst’, zo legt Don van Riel, managing-director van Trimodal en initiatiefnemer van de shuttletrein, uit.

De expediteur gaat rijden met een vast schema. ‘Op dit moment is er sprake van vertragingen bij de treinen die vanuit het achterland de haven binnenkomen, waardoor alles steeds moet worden aangepast. We gaan daarom voor onze shuttletrein werken met een vaste dienstregeling’, aldus Van Riel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement