Nieuw platform voor betere data-uitwisseling intermodaal vervoer

DX Intermodal

Zes partijen hebben samen een nieuw bedrijf opgericht met het doel om uitwisseling van gegevens binnen intermodaal transport mogelijk te maken. De aandeelhouders van het eind juni opgerichte bedrijf DX Intermodal zijn operators Hupac en Kombiverkehr, logistieke dienstverleners Hoyer en Paneuropa, kombiterminal Ludwigshafen en spoorwegonderneming Lokomotion.

Het bedrijf is opgericht naar aanleiding van een onderzoeksproject genaamd ‘digitalisering van de intermodale leveringsketens’, waarbinnen een dataplatform is ontwikkeld. Binnen DX Intermodal moet dit nieuwe systeem verder ontwikkeld gaan worden en moet ervoor gezorgd worden dat alle spelers binnen de intermodale sector toegang kunnen krijgen tot het platform. Christoph Büchner, hoofd ICT bij Kombiverkehr en Aldo Puglisi, hoofd digitalisering bij Hupac, gaan het nieuwe bedrijf leiden.

De partijen die het platform gebruiken, zoals operators en terminals, moeten uiteindelijk data over bijvoorbeeld dienstregelingen, boekingen, data van de terminals en data over treinreizen en het bijbehorende wegvervoer kunnen uitwisselen binnen een eigen geautoriseerde distributiekring.

Dit moet ertoe leiden dat terminals op tijd op de hoogte zijn van het verwachte volume van leveringen en dat vervoerders treinen en machinisten flexibeler kunnen inplannen omdat ze op de hoogte zijn van vertragingen. Ook kunnen terminals op deze manier nog meer inzicht hebben in waar een vrachtwagen zich op een bepaald moment bevindt. ‘Datatransparantie moet leiden tot een hogere betrouwbaarheid en productiviteit en uiteindelijk tot meer tevredenheid onder klanten’, aldus de nieuwe directeuren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Nieuw platform voor betere data-uitwisseling intermodaal vervoer | NT

Nieuw platform voor betere data-uitwisseling intermodaal vervoer

DX Intermodal

Zes partijen hebben samen een nieuw bedrijf opgericht met het doel om uitwisseling van gegevens binnen intermodaal transport mogelijk te maken. De aandeelhouders van het eind juni opgerichte bedrijf DX Intermodal zijn operators Hupac en Kombiverkehr, logistieke dienstverleners Hoyer en Paneuropa, kombiterminal Ludwigshafen en spoorwegonderneming Lokomotion.

Het bedrijf is opgericht naar aanleiding van een onderzoeksproject genaamd ‘digitalisering van de intermodale leveringsketens’, waarbinnen een dataplatform is ontwikkeld. Binnen DX Intermodal moet dit nieuwe systeem verder ontwikkeld gaan worden en moet ervoor gezorgd worden dat alle spelers binnen de intermodale sector toegang kunnen krijgen tot het platform. Christoph Büchner, hoofd ICT bij Kombiverkehr en Aldo Puglisi, hoofd digitalisering bij Hupac, gaan het nieuwe bedrijf leiden.

De partijen die het platform gebruiken, zoals operators en terminals, moeten uiteindelijk data over bijvoorbeeld dienstregelingen, boekingen, data van de terminals en data over treinreizen en het bijbehorende wegvervoer kunnen uitwisselen binnen een eigen geautoriseerde distributiekring.

Dit moet ertoe leiden dat terminals op tijd op de hoogte zijn van het verwachte volume van leveringen en dat vervoerders treinen en machinisten flexibeler kunnen inplannen omdat ze op de hoogte zijn van vertragingen. Ook kunnen terminals op deze manier nog meer inzicht hebben in waar een vrachtwagen zich op een bepaald moment bevindt. ‘Datatransparantie moet leiden tot een hogere betrouwbaarheid en productiviteit en uiteindelijk tot meer tevredenheid onder klanten’, aldus de nieuwe directeuren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement