Jacek Rutkowski, een bestuurslid bij het bedrijf, laat aan de Poolse Business Insider weten dat dit een uitdagende taak gaat worden die veel precieze voorbereiding vereist. Hij stelt echter ook optimistisch te zijn. ‘We hebben genoeg kolenwagons om de extra kolen te vervoeren en de taak die ons gegeven is door de premier uit te voeren.’

Voorrang

Sprekers op de RailFreight Summit bevestigen aan zustervakblad RailFreight.com dat de spoormaatschappij van plan is om zich de komende maanden vooral op kolen te focussen. ‘PKP zal kolenvervoer per spoor voorrang moeten geven boven passagiersvervoer en het vervoer van andere vracht’, stelde Jacub Walczak van het Polish Road Transport Institute. Wojtek Grzesiok van operator TransContainer Europe laat bovendien weten dat TransContainer Europe ‘klaar is voor het bijdragen aan het vervoer van kolen’.

PKP zal zich focussen op zowel het binnenlands vervoer van kolen als op het vervoer van kolen naar Polen uit het buitenland. Op deze manier wil de Poolse regering ervoor zorgen dat huishoudens van energie worden voorzien.

Dit artikel verscheen eerder op railfreight.com

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement