Brand op goederentrein bij Etten-Leur

gebroken bovenleiding

Op een goederentrein van DB Cargo bij Etten-Leur die is geladen met vele tientallen personenauto’s is brand uitgebroken. De brand woedt in het midden van de trein op diverse plaatsen. Meerdere auto’s staan in brand, maar het vuur breidt zich niet verder uit, meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Brand goederentrein bij Etten-Leur
Foto: Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

De trein was volgens DB Cargo vanuit Duitsland onderweg naar Vlissingen Sloe en kwam tot stilstand door een bovenleidingsbreuk. De gebroken bovenleiding is vervolgens op het dak van de auto’s terechtgekomen. Een aantal auto’s hebben hierdoor vlam gevat. Het is nog niet duidelijk hoe dat gebeurd is. ProRail laat weten de oorzaak te gaan onderzoeken.

De brandweer is bezig met het bestrijden van het vuur en heeft laten weten de situatie onder controle te hebben. De stroom van de bovenleiding is bovendien uitgeschakeld. Er was geen sprake van persoonlijke ongelukken. Het treinverkeer tussen Roosendaal en Breda is tot het eind van deze middag stilgelegd.

Brand op goederentrein bij Etten-Leur | NT

Brand op goederentrein bij Etten-Leur

gebroken bovenleiding

Op een goederentrein van DB Cargo bij Etten-Leur die is geladen met vele tientallen personenauto’s is brand uitgebroken. De brand woedt in het midden van de trein op diverse plaatsen. Meerdere auto’s staan in brand, maar het vuur breidt zich niet verder uit, meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Brand goederentrein bij Etten-Leur
Foto: Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

De trein was volgens DB Cargo vanuit Duitsland onderweg naar Vlissingen Sloe en kwam tot stilstand door een bovenleidingsbreuk. De gebroken bovenleiding is vervolgens op het dak van de auto’s terechtgekomen. Een aantal auto’s hebben hierdoor vlam gevat. Het is nog niet duidelijk hoe dat gebeurd is. ProRail laat weten de oorzaak te gaan onderzoeken.

De brandweer is bezig met het bestrijden van het vuur en heeft laten weten de situatie onder controle te hebben. De stroom van de bovenleiding is bovendien uitgeschakeld. Er was geen sprake van persoonlijke ongelukken. Het treinverkeer tussen Roosendaal en Breda is tot het eind van deze middag stilgelegd.